Maďarský výbor rokoval o migrácii z hľadiska možnosti teroristickej hrozby

NETKY.SK • 27 Október 2015, 18:25 • 2 min
Maďarský výbor rokoval o migrácii z hľadiska možnosti teroristickej hrozby

BUDAPEŠŤ - Situáciou okolo migrácie z hľadiska možnej teroristickej hrozby pre Maďarsko sa dnes v Budapešti zaoberal parlamentný výbor pre národnú bezpečnosť, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Na neverejnom zasadnutí boli okrem iných prítomní aj zástupcovia rezortu vnútra, Centra boja proti terorizmu (TEK) a tajných služieb.

 

Podľa vyjadrení členov tohto výboru príslušné orgány zistili v súvislosti s ilegálnou migráciou aj teroristickú hrozbu, ale Maďarsko priamo nie je ohrozené, píše MTI.

 

Predseda výboru Zsolt Molnár z opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP) povedal, že medzi prezentovanými informáciami nie je žiadna taká, ktorá by svedčila o bezprostrednej teroristickej hrozbe voči Maďarsku.

 

Ako však dodal, existujú informácie, ktoré naznačujú, že niektorí migranti zdržiavajúci sa v Maďarsku, prípadne migranti prechádzajúci Maďarskom, majú kontakty na teroristické organizácie. "V tejto súvislosti si TEK a ďalšie služby plnia svoje povinnosti a robia všetko pre bezpečnosť Maďarska," dodal Molnár.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies