Maďarský vodič kamióna videl prevádzačov utekajúcich od auta s mŕtvymi migrantmi

NETKY.SK • 30 August 2015, 15:20 • 2 min
Maďarský vodič kamióna videl prevádzačov utekajúcich od auta s mŕtvymi migrantmi

BUDAPEŠŤ - Maďarskému spravodajskému serveru Index.hu sa prihlásil očitý svedok, ktorý v stredu mohol vidieť prevádzačov utekajúcich od nákladného auta plného mŕtvych migrantov na rakúskej diaľnici A4.

slovakia

left justify in out

Svedok, ktorý sa vracal z Nemecka do Mosonmagyaróváru, povedal, že si bol vtedy takmer istý, že ide o prevádzačov. Nemyslel si ale, že sa stala vážna tragédia.

 

Podľa jeho slov k tragédii došlo skôr, než to prezentuje polícia. Na základe toho, čo videl v čase, keď prechádzal okolo odstaveného malého nákladného auta, si myslí, že prevádzači si práve vtedy mohli uvedomiť, že je zle a že sa migranti udusili.

 

V priebehu zhruba 12 sekúnd svedok spozoroval vodiča nákladného auta, ako zatvára zadné dvere nákladového priestoru a v panike uteká dopredu. Muž potom naskočil na miesto spolujazdca v osobnom aute, stojaceho pred nákladným vozidlom, ktoré následne z miesta odišlo. Za volantom odchádzajúceho osobného auta sedela iná osoba.

Svedok z kamióna, ktorý pokračoval v jazde, sa až v správach na druhý deň dozvedel o hroznej smrti utečencov. Po tom, čo si dal dohromady spomienky z diaľnice, si uvedomil, že videl práve inkriminované auto s mŕtvymi migrantmi. Kamionista spoznal aj podozrivých, ktorých tváre zverejnili v policajnom spravodajstve.

 

Okolo malého nákladného auta prechádzal v stredu predpoludním okolo 9.45 h, polícia v prvých správach hovorila o tom, že vozidlo mohli na diaľnici nechať niekedy v noci zo stredy na štvrtok.

 

Server poznamenal, že pravdivosť dôveryhodne pôsobiacej výpovede kamionistu si nemá možnosť overiť.

Maďarská polícia zadržala v sobotu večer ďalšieho podozrivého v kauze tragickej smrti 71 migrantov nájdených vo štvrtok v odstavenom aute v Rakúsku. Podľa polície ide o občana Bulharska, ktorý je piatym podozrivým z trestného činu prevádzačstva v tejto kauze. Maďarská polícia zdôraznila, že na vyšetrovaní prípadu spolupracuje s rakúskymi kolegami.

 

Okresný súd v Kecskeméte rozhodol v sobotu o vzatí štyroch podozrivých do vyšetrovacej väzby v kauze úmrtia 71 migrantov nájdených v chladiarenskom vozidle odstavenom na diaľnici A4 pri Parndorfe v Rakúsku. Uvalenie vyšetrovacej väzby na troch Bulharov a jedného Afganca iniciovala tamojšia okresná prokuratúra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies