Maďarský tenista Balázs: Hráč ako Kližan vám nič nedá zadarmo

NETKY.SK • 3 Február 2017, 19:13 • 2 min
Maďarský tenista Balázs: Hráč ako Kližan vám nič nedá zadarmo

BRATISLAVA - Maďarský tenista Attila Balázs po prehre s lídrom slovenského kádra Martinom Kližanom vyzdvihol kvalitný výkon svojho súpera v úvodnej z dvoch piatkových dvojhier stretnutia Slovensko - Maďarsko v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 reprezentačných družstiev mužov (3. - 5. februára).

slovakia

left justify in out

Favorizovaný Slovák, ktorý za 142 minút triumfoval 6:1, 6:2, 3:6, 6:4, mal viac ako hodinu dianie na tvrdom povrchu v Aegon aréne NTC úplne pod kontrolou. "V prvých dvoch setoch som mal iba malú šancu, Kližan hral na veľmi vysokej úrovni. Bolo to pre mňa prirýchle, hlavne v prvom sete. V tom druhom som mal nejaké šance a trochu smoly. Potom som si povedal, že nemám čo stratiť a skúsil som si ten zápas užiť," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii Balázs. Maďarský hráč v neskoršej fáze duelu vzdoroval čoraz tuhšie a slabšiu chvíľu favorita využil na zisk jedného setu.

 

"Snažil som sa tak veľmi, ako som len vedel. Šťastie sa obrátilo na moju stranu, preto som dokázal v treťom sete zvíťaziť. Potom som bol späť v hre," pokračovala dvojka hostí. Dôvody svojej prehry si Attila Balázs dobre uvedomuje. "Myslím si, že som nikdy nehral proti rebríčkovo lepšiemu hráčovi. Silu súpera bolo cítiť hlavne v jeho rýchlosti, v dôležitých momentoch hral veľmi dobre. Takýto hráč vám nikdy nenechá body len tak zadarmo," vyhlásil dvadsaťsedemročný budapeštiansky rodák. Kližan je rád, že bol úvodný duel pre divákov zaujímavý.

 

"Bol to dobrý zápas z oboch strán. Treba vyzdvihnúť aj Attilu, v treťom sete hral v podstate bezchybne. V štvrtom sete som trochu zmenil taktiku a vyšlo to. Dôležitý je ten prvý bod pre Slovensko. Dúfam, že Jozef Kovalík dneska zvíťazí, aby sa nám hrala štvorhra v sobotu lepšie. Ale bude to ešte veľmi ťažký súboj. Zajtra to bude veľmi dôležité. Snáď nás ľudia prídu povzbudiť, s ich podporou hráme oveľa lepšie," uzavrel dvadsaťsedemročný Petržalčan.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies