Maďarský súd v Kecskeméte odsúdil prevádzača na rok a 11 mesiacov väzenia

NETKY.SK • 28 November 2016, 18:06 • 2 min
Maďarský súd v Kecskeméte odsúdil prevádzača na rok a 11 mesiacov väzenia

BUDAPEŠŤ - Na trest odňatia slobody v dĺžke jedného roka a 11 mesiacov odsúdil dnes súd v stredomaďarskom meste Kecskemét muža, ktorý chcel previesť od maďarsko-srbskej hranice do Budapešti 31 ilegálnych migrantov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročného muža pochádzajúceho z obce Tiszaalpár v Báčsko-malokumánskej župe uznal súd za vinného z trestného činu prevádzačstva s cieľom získania majetkového prospechu. Obvinený i obhajca vzali verdikt na vedomie, rozhodnutie ale nie je právoplatné, pretože prokurátor sa odvolal a žiadal prísnejší trest.

 

Podľa obžaloby prevádzač 8. septembra 2015 viezol malým nákladným autom od obce Ásotthalom do Budapešti 31 migrantov, o ktorých vedel, že štátne hranice prekročili ilegálne. Prevozom ho poverila telefonicky neznáma osoba.

 

Auto zastavila hliadka na diaľnici M5 pri Kecskeméte. Migranti, medzi ktorými boli tri ženy a štyri deti, smerovali do Nemecka. V uzatvorenom nákladnom priestore im hrozil nedostatok vzduchu, prehriatie a dehydratácia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona