Maďarský súd uvalil vyšetrovaciu väzbu na podozrivého v kauze novej drogy

NETKY.SK • 1 Február 2016, 15:36 • 2 min
Maďarský súd uvalil vyšetrovaciu väzbu na podozrivého v kauze novej drogy

BUDAPEŠŤ - Okresný súd v maďarskom Szolnoku uvalil vyšetrovaciu väzbu na podozrivého v kauze novej drogy, ktorej obeťami sú dvaja novorodenci a šesť ľudí bolo hospitalizovaných v kritickom stave.

slovakia

left justify in out

Agentúru MTI o tom informovala hovorkyňa szolnockého súdu Judit Pappová.


Podľa prokuratúry je zadržaný muž okrem iného podozrivý z toho, že 28. januára predal viacerým ľuďom syntetickú drogu s obsahom pentedronu. Užívatelia prášku upadli do bezvedomia, uviedla hovorkyňa, podľa ktorej sa obhajca proti verdiktu odvolal. Rozhodnutie súdu preto nie je právoplatné.


Vo štvrtok v noci a v piatok hospitalizovali v meste Törökszentmiklós šesť mladých ľudí vo vážnom stave po užití drogy, medzi nimi aj dve tehotnéženy. Lekári sa v záujme záchrany života detí rozhodli pre pôrod cisárskym rezom. Novorodenci však po prevoze na budapeštiansku detskú kliniku zomreli.

 

Väčšina hospitalizovaných sa vďaka rýchlemu zásahu záchranárov má už lepšie. Matky čelia trestnému stíhaniu za trestný čin ohrozenia detí.
Jedného z hospitalizovaných mužov, ktorý bol v kritickom stave, takisto prepravili do hlavného mesta.


Z predbežných výsledkov lekárskych vyšetrení vyplýva, že pacienti zakrátko po užití zrejme novej psychoaktívnej látky upadli do bezvedomia. Polícia Jasovsko-veľkokumánsko-solnockej župy v piatok zadržala v tejto súvislosti 39-ročného miestneho muža.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona