Maďarský súd odsúdil Afganca, ktorý stojí za útokom na policajtov

NETKY.SK • 11 Október 2017, 12:48 • 2 min
Maďarský súd odsúdil Afganca, ktorý stojí za útokom na policajtov

BUDAPEŠŤ - Na päť rokov odňatia slobody odsúdil dnes súd v juhomaďarskom Segedíne afganského muža za vlaňajší útok na policajtov, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Súd Afganca na prvom stupni uznal za vinného z trestného činu ozbrojeného útoku na verejného činiteľa a zneužitia zbrane. Voči verdiktu sa odvolal obvinený i jeho obhajca. Cudzinec sa po štyroch rokoch pobytu v Rakúsku rozhodol vrátiť do vlasti, avšak nemal potrebné doklady a preto sa vydal na cestu ilegálne. Maďarská polícia ho zadržala a 26. augusta ho v Segedíne priviedli policajti do budovy Úradu pre prisťahovalectvo a občianstvo.

 

Pre prieťahy v procese legalizácie svojho pobytu na maďarskom území sa stal Afganec čoraz agresívnejším a v jednej chvíli sa zmocnil zbrane policajta, ktorý ho sprevádzal. Policajti ho však zneškodnili - počas šarvátky jedného z nich dokonca uhryzol do prsta. Obvinený v súdnom procese tvrdil, že chcel spáchať samovraždu. Pri psychiatrickom vyšetrení si však protirečil a expert zistil, že muž síce má psychiatrické problémy, ale je svojprávny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies