Maďarský protiteroristický tím: Útok nehrozí a ani Orbána nechránia prísnejšie

NETKY.SK • 29 Október 2015, 11:12 • 2 min
Maďarský protiteroristický tím: Útok nehrozí a ani Orbána nechránia prísnejšie

BUDAPEŠŤ - Migračnou vlnou stúpa hrozba teroristického útoku, avšak nie sú k dispozícii informácie, ktoré by svedčili o tom, že Maďarsko čelí teroristickému útoku, vyhlásil dnes v rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth rádió šéf Centra boja proti terorizmu (TEK) János Hajdu.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti nemá centrum ani iná organizácia služieb vnútra nijakú informáciu, ktorá by nasvedčovala, že Maďarsko bude zasiahnuté teroristickým útokom," povedal Hajdu, ktorý súčasne dementoval stredajšie mediálne informácie o tom, že kvôli migrácii zvýšili ochranu premiéra Viktora Orbána a jeho rodiny.

 

Zdôraznil, že je nutné sledovať celoeurópsku teroristickú hrozbu, pričom v Maďarsku stúpne varovanie proti nej aj v prípade, ak k takémuto činu dôjde v ktorejkoľvek európskej krajine.

 

Šéf TEK oznámil, že príslušníci centra vykonávajú veľmi intenzívnu prieskumnú činnosť, aby dokázali vyfiltrovať ľudí, ktorí môžu znamenať pre krajinu hrozbu.

 

Podľa Hajduho slov organizované zločinecké skupiny napojené na migračnú vlnu Maďarsko kvôli zatvoreniu zelenej hranice so Srbskom a Chorvátskom obchádzajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies