Maďarský prezident vypísal komunálne voľby na 12. októbra

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 20:43 • 2 min
Maďarský prezident vypísal komunálne voľby na 12. októbra

BUDAPEŠŤ - Maďarský prezident János Áder vypísal dnes voľby poslancov miestnych samospráv, starostov a primátorov na 12. októbra.

slovakia

left justify in out

V tom istom termíne sa budú konať aj voľby poslancov do národnostných samospráv, informovala agentúra MTI.
     

Poslankyňa vládneho Fideszu Gabriela Selmecziová v tejto súvislosti zdôraznila, že jej strana je na komunálne voľby pripravená a má v úmysle viesť jednotnú predvolebnú kampaň. 
     

Zástupca predsedu Maďarskej socialistickej strany (MSZP) Zoltán Gögös uviedol, že v nadchádzajúcich dvoch týždňoch bude potrebné zavŕšiť predvolebné opozičné rokovania. "Našim principiálnym cieľom je, aby podľa možnosti na každom mieste mal vládny kandidát jediného vyzývateľa," dodal.
     

Hovorca opozičnej ultrapravicovej strany Jobbik Ádám Mirkóczki poznamenal, že síce verejnosť očakávala vypísanie volieb do miestnych samospráv už na 5. októbra, neskorší termín ale podľa neho nebude mať vplyv na ich výsledky. "Výsledok ale určite ovplyvní zdeformovaný volebný systém, ktorý prospeje vládnemu Fideszu v Budapešti, ale aj mimo hlavného mesta," myslí si hovorca Jobbiku.
     

Pripravenosť na voľby deklarovali aj ďalšie strany. Ochranárska strana Politika môže byť iná (LMP) kritizovala skutočnosť, že na vypísanie termínu volieb bolo potrebné dlho čakať, aby sa overilo, či sú náhle zavedené volebné zmeny vôbec v súlade s ústavou. Demokratická koalícia (DK) poznamenala, že podľa jej názoru ani nadchádzajúce komunálne voľby nebudú slobodné ani spravodlivé. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies