Orbánov prejav proti utečencom sa objavil v učebniciach dejepisu, socialisti protestujú

NETKY.SK • 5 September 2016, 15:34 • 2 min
Orbánov prejav proti utečencom sa objavil v učebniciach dejepisu, socialisti protestujú

BUDAPEŠŤ - Ostrý protest vyjadrila opozičná Maďarská socialistická strana (MSZP) proti tomu, že v nových učebniciach dejepisu základných škôl pre ôsmy ročník sa objavila v troch prípadoch zmienka o premiérovi Viktorovi Orbánovi, ako aj prepis jeho bruselského prejavu proti utečencom. Ľavicový denník Népszava dnes uviedol, že MSZP žiada vyradenie týchto učebníc.

slovakia

left justify in out

Členka predsedníctva MSZP zodpovedná za politiku vzdelávania Ágnes Kunhalmiová v tejto súvislosti vyhlásila, že vládnuca strana Fidesz zoštátnila trh so školskými knihami.

 

"Učebnice, ktoré majú čoraz nižšiu odbornú úroveň, zneužíva na šírenie vlastnej ideológie a nenávistnej politiky," povedala.

 

Spravodajský server Propeller.hu zverejnil aj fotografiu z učebnice, na ktorej je zachytený Orbán s predsedom vlády SR Mikulášom Dzurindom v roku 2001 pri slávnostnom odovzdaní znovupostaveného dunajského mosta spájajúceho Štúrovo s Ostrihomom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies