Maďarský premiér Orbán poletí do Brazílie za futbalom bez ochranky

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 09:37 • 2 min
Maďarský premiér Orbán poletí do Brazílie za futbalom bez ochranky

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v júli odletí do Brazílie na majstrovstvá sveta vo futbale. Premiér, ktorý je veľkým fanúšikom futbalu, pocestuje do nie veľmi bezpečnej juhoamerickej krajiny bez ochranky, napísal dnes bulvárny denník Bors.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostný expert Péter Tarjányi podľa denníka tvrdí, že na tom nie je nič zvláštne. "Ak premiér navštívi cudziu krajinu súkromne, tak rezorty diplomacie oboch krajín prerokujú zabezpečenie ochrany ústavného činiteľa. Brazília je teraz pripravená na prijímanie vysokých predstaviteľov krajín, môžeme si byť istí, že Orbán nebude ohrozený," konštatoval.

 

Premiéra na prebiehajúce majstrovstvá sveta vo futbale pozvala Medzinárodná federácia futbalových zväzov FIFA, náklady na letenku si Orbán hradí sám. Pozrie si finále, ak mu časový rozvrh dovolí, tak aj semifinálový zápas, vyhlásil hovorca premiéra Bertalan Havasi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies