Maďarský poradca: Neschopnosť chrániť hranice EÚ je pozvánkou pre migrantov

NETKY.SK • 15 November 2016, 11:06 • 2 min
Maďarský poradca: Neschopnosť chrániť hranice EÚ je pozvánkou pre migrantov

BUDAPEŠŤ - Tým, že Európska únia nedokáže ochrániť svoje hranice, vysiela signál o svojej slabosti, čo si migranti vykladajú ako pozvánku, povedal dnes v maďarskej verejnoprávnej televízii M1 poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

"V rovine vyhlásení každý súhlasí s tým, že vonkajšie hranice Únie treba chrániť - avšak v záujme (všeobecnej) ochrany sa prakticky nedeje nič," zdôraznil poradca, ktorý v tejto záležitosti vníma určitý rozpor medzi slovami a skutkami.

 

Podľa agentúry MTI Bakondi podotkol, že síce už vznikli správne nápady i rozhodnutia, mnohokrát sa v nich však objavil nejaký prvok, ktorý celý proces vrátil späť k dávnejšej mylnej politike. Ako príklad uviedol zriadenie 1500-člennej pobrežnej stráže, o ktorej napokon vysvitlo, že z tohto počtu príslušníkov priamo strážiť hranice má za úlohu iba necelých 500.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies