Maďarský poradca Bakondi: V Srbsku sa už nahromadilo príliš veľa migrantov

NETKY.SK • 12 Október 2016, 10:16 • 2 min
Maďarský poradca Bakondi: V Srbsku sa už nahromadilo príliš veľa migrantov

BUDAPEŠŤ - Nahromadená masa migrantov v Srbsku znamená stále veľkú výzvu, a preto je aj naďalej nutné s nasadením veľkých síl strážiť maďarsko-srbské hranice, povedal dnes v maďarskej verejnoprávnej televízii M1 hlavný poradca premiéra pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov denne prichádza ilegálne do Srbska smerom z Bulharska, Macedónska, Kosova či Albánska 100-150 ľudí. Srbské tábory pre migrantov sú už preplnené, prichádzajúci migranti nechcú zostať v Srbsku a pokračovať do inej krajiny nemôžu. Preto je čoraz viac násilností a trestných činov, dodal.

 

Bakondi pripomenul, že Maďarsko na medzinárodných fórach od začiatku migračnej vlny zdôrazňuje, že ak sa do Európskej únie dostanú nekontrolovane masy ľudí, znamená to vážnu vnútornú a národno-bezpečnostnú hrozbu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona