Maďarský policajný generál odstúpil, osudným mu boli dve pivá

NETKY.SK • 3 September 2014, 16:58 • 2 min
Maďarský policajný generál odstúpil, osudným mu boli dve pivá

BUDAPEŠŤ - Zástupca generálneho riaditeľa maďarskej Národnej ochrannej služby (NVSZ) György Zsombok odstúpil po tom, čo dopravná hliadka zistila, že pred jazdou požil alkohol.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Sándor Pintér demisiu brigádneho generála prijal, informovalo dnes internetové vydanie denníka Népszabadság.
     

NVSZ je samostatná organizácia, ktorú založili v roku 2011. Jej hlavným cieľom je boj proti korupcii v štátnych orgánoch. Denník pripomína, že NVSZ je pri svojej činnosti oprávnená používať aj prostriedky tajných služieb a jej príslušníci v záujme odhalenia nezákonných krokov pracovníkov polície, tajných služieb a štátnej správy môžu na základe splnomocnenia urobiť priestupky, či dokonca menšie trestné činy.
     

Zsombok Népszabadságu uviedol, že 1. augusta si s priateľmi na v Budapešti dal po večeri dve pivá. "Zhruba o dve hodiny som urobil najhoršie rozhodnutie svojho života, sadol som za volant s presvedčením, že alkohol už môj organizmus spracoval, a že nič sa nestane v prípade, že ma kolegovia zastavia," popísal situáciu.
     

Hliadka polície ho zastavila hneď po tom, čo autom vyšiel na hlavnú cestu. Podrobil sa dychovej skúške, ktorá ukázala 0,17 promile alkoholu. Policajt mu vystavil šek na pokutu vo výške 100.000 forintov (318 eur). Totožnosť vysokého policajného dôstojníka vysvitla až pri spísaní hlásenia. Hliadka mu oznámila, že to musia nahlásiť nadriadenému.
     

"Samozrejme aj ja som hlásil prípad generálnemu riaditeľovi, potom som ponúkol svoju demisiu ministrovi vnútra, ktorý ju prijal," dodal Zsombok. Súčasne zdôraznil, že urobil hlúposť, za ktorú musí niesť zodpovednosť. Postup policajnej hliadky označil za korektný a rutinný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies