Maďarský parlament schválil zákon obmedzujúci rizikové zahraničné investície

NETKY.SK • 2 Október 2018, 16:18 • 2 min
Maďarský parlament schválil zákon obmedzujúci rizikové zahraničné investície

BUDAPEŠŤ - Od januára budúceho roka bude potrebné v Maďarsku požiadať o povolenie, ak by v odvetviach dôležitých z hľadiska bezpečnosti krajiny chcel zahraničný investor získať majetkovú účasť. Vyplýva to zo zákona, ktorý v utorok schválil v Budapešti maďarský parlament.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej agentúry MTI za vládny návrh zákona, ktorý predložil minister vnútra Sándor Pintér, hlasovalo 113 poslancov, 50 bolo proti a traja sa zdržali hlasovania.

 

Opatrenie sa týka fyzických a právnických osôb z krajín mimo Európskej únie, Európskeho hospodárskeho priestoru a Švajčiarska.

 

Povolenie sa bude vyžadovať napríklad v prípade zbrojárskeho priemyslu, výroby prostriedkov pre tajné služby, prevádzkovania istých finančných služieb či platobných systémov, ale aj činností, ktoré sú regulované zákonmi o elektrickej energii, dodávke zemného plynu a vody či o telekomunikáciách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies