Maďarskí poslanci schválili výzvu adresovanú EÚ na ochranu Európy a jej občanov

NETKY.SK • 22 September 2015, 11:41 • 2 min
Maďarskí poslanci schválili výzvu adresovanú EÚ na ochranu Európy a jej občanov

BUDAPEŠŤ - Poslanci maďarského parlamentu dnes schválili rezolúciu, v ktorej v súvislosti s migračnou krízou vyzvali vedúcich predstaviteľov Európskej únie na ochranu Európy a jej občanov. V zdôvodnení rozhodnutia sa uvádza, že migračné vlny ohrozujú celú Európu a že za vzniknutú situáciu nesie zodpovednosť Európska únia.

slovakia

left justify in out

"Vývoj situácie dospel k tomu, že kvôli nezodpovednej politike Bruselu zomierajú ľudia," uvádza sa v dokumente, ktorý predložili politici vládneho bloku Fidesz-KDNP. Za návrh hlasovalo 112 poslancov, 34 bolo proti.

"Európski politici, ktorí migrantov falošnou nádejou lepšieho života povzbudzujú k tomu, aby zanechajúc všetko smerovali s nasadením svojho života do Európy, konajú nezodpovedne," konštatuje sa v schválenej rezolúcii.

 

Predkladatelia návrhu vyjadrili názor, že krajiny strednej Európy, ktoré sa iba nedávno dostali z ekonomickej krízy, si nemôžu dovoliť, aby sa "stali obeťou chybnej politiky Bruselu". Vládny blok súčasne apeloval na vládu maďarského premiéra Viktora Orbána, aby vyčlenila finančné zdroje a pripravila právne podmienky na to, aby Maďarsko mohlo všetkými možnými prostriedkami chrániť svoje hranice.

 

V uplynulých 24 hodinách zasahovala maďarská polícia voči 5530 ilegálnym migrantom, z toho v 178 prípadoch na hraniciach so Srbskom. Väčšinu zvyšných migrantov riešili na maďarsko-chorvátskych hraniciach, informovala maďarská polícia. Policajti zadržali osem osôb, ktoré sú podozrivé z falšovania úradných dokumentov, a jedného prevádzača. Po 15. septembri, kedy boli v Maďarsku sprísnené pravidlá prisťahovalectva a ochrany hraníc, bolo začaté trestné stíhanie za ilegálne prekročenie hraníc v 164 prípadoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona