Maďarský olympijský výbor dostal teroristickú hrozbu

NETKY.SK • 22 Január 2014, 11:15 • 2 min
Maďarský olympijský výbor dostal teroristickú hrozbu

BUDAPEŠŤ - Maďarský olympijský výbor dostal teroristickú hrozbu pred nadchádzajúcimi zimnými olympijskými hrami v ruskom turistickom stredisku Soči.

slovakia

left justify in out

Predseda výboru Zsolt Borkai v stredu agentúre MTI povedal, že hrozbu berú vážne, no zatiaľ na ňu neupozornili Medzinárodný olympijský výbor (MOV) ani ruských organizátorov OH. Podobné hrozby podľa neho dostali aj olympijské výbory v iných krajinách, nešpecifikoval však v ktorých. Generálny tajomník maďarského výboru Bence Szabó denníku Nemzeti povedal, že hrozbu dostal aj MOV, ktorý už začal prípad vyšetrovať. "Je to bohužiaľ, pravda. Náš výbor dostal emailom text v ruštine a angličtine s hrozbou teroristických útokov voči maďarskej delegácii v Soči," povedal Szabó.

Rusko prijalo mimoriadne bezpečnostné opatrenia v súvislosti s olympijskými hrami, ktoré sa začínajú 7. februára. Severokaukazskí extrémisti totiž opakovane pohrozili útokmi proti účastníkom hier. Teroristi už pred ZOH uskutočnili niekoľko útokov. V juhoruskom Volgograde pri teroristických útokoch na ciele verejnej dopravy zahynulo najmenej 34 osôb. Teroristi útočili aj v piatok v dagestanskom meste Machačkala, kde explózia reštaurácie po paľbe z granátometu zranila najmenej sedem osôb. Ruské bezpečnostné sily momentálne pátrajú po troch potenciálnych samovražedných útočníčkach, ktoré by mohli ohroziť zimné olympijské hry. Jedna z nich by sa už dokonca mohla nachádzať priamo v Soči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies