Maďarský minister zahraničia Szijjártó: NATO sa musí zapojiť do boja proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 11:06 • 2 min
Maďarský minister zahraničia Szijjártó: NATO sa musí zapojiť do boja proti Islamskému štátu

BUDAPEŠŤ - NATO, ako najsilnejšia a historicky najúspešnejšia vojenská aliancia sveta, sa musí zapojiť do riešenia hlavnej bezpečnostnej výzvy súčasnosti, ktorou je boj proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Severoatlantická aliancia musí byť podľa neho schopná pružnejšie a rýchlejšie reagovať na aktuálne výzvy. Minister v tejto súvislosti pripomenul, že Maďarsko je už roky účastníkom medzinárodnej koalície bojujúcej proti IS.

 

"Pred tohtoročným ukončením mandátu maďarského vojenského kontingentu pôsobiaceho na severe Iraku maďarská vláda iniciuje predĺženie mandátu jednotky o dva roky. Súčasný počet 150 vojakov by chcel kabinet zvýšiť na 200 a rozšíriť by sa malo aj územie pôsobenia tohto kontingentu," povedal šéf maďarskej diplomacie vo verejnoprávnej televízii M1.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona