Maďarský minister zahraničia Szijjártó: Migrácia nie je odpoveďou na výzvy pracovného trhu a demografie

NETKY.SK • 27 Október 2015, 09:02 • 2 min
Maďarský minister zahraničia Szijjártó: Migrácia nie je odpoveďou na výzvy pracovného trhu a demografie

BUDAPEŠŤ - Prisťahovalectvo nedáva v žiadnom prípade odpoveď na európske výzvy pracovného trhu a demografie. Vyhlásil to dnes v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI minister na diskusnom fóre o vplyve migrácie na hospodársku politiku povedal, že je nezodpovedné tvrdiť, že odpoveďou na uvedené výzvy je prisťahovalectvo. "Na európskom pracovnom trhu je dostatok náhrady, aby Európa dokázala riešiť výzvy tohto trhu vnútorne," zdôraznil.

 

V Maďarsku je v súčasnosti miera nezamestnanosti 6,7-percentná, čo je aj európskom meradle nízka miera. "Na výzvy trhu práce v Maďarsku nie je teraz odpoveďou migrácia," dodal. Potrebné sú hospodárske prostriedky - napríklad vzdelávanie či zvyšovanie mobility. Ak si podľa Szijjártóa napríklad Nemecko myslí, že prisťahovalectvo je riešením problémov trhu práce, je to jeho vec, ale nemôže to nanucovať aj ostatným európskym krajinám.

 

Odpoveď na demografické výzvy možno nájsť v politike podpory rodiny, ako to robí aj Maďarsko, čo môže byť politickým riešením pre celú Európu, myslí si šéf maďarskej diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies