Maďarský minister zahraničia: Spojené štáty chcú vidieť mnoho prisťahovalcov v Európe

NETKY.SK • 29 Október 2015, 09:21 • 2 min
Maďarský minister zahraničia: Spojené štáty chcú vidieť mnoho prisťahovalcov v Európe

BUDAPEŠŤ - Spojené štáty chcú vidieť v Európe mnoho prisťahovalcov, preto veľvyslankyňa USA v Budapešti Colleen Bellová kritizovala v stredu maďarskú vládu za komunikáciu týkajúcu sa migrácie. Uviedol to dnes maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó vo vyhlásení, ktoré komunikačný odbor rezortu diplomacie poskytol TASR.

slovakia

left justify in out

"Vieme, že USA by chceli vidieť čo najviac prisťahovalcov v Európe, zrejme preto teraz sformulovali svoj názor," reagoval šéf maďarskej diplomacie. Bellová v stredu na budapeštianskej konferencii na pôde Korvínovej univerzity povedala, že "rétorika namierená proti cudzincom nepomôže v hľadaní riešenia problému".

 

"Maďarsko je jedinou európskou krajinou, ktorá dokázala zastaviť na svojich hraniciach príliv prisťahovalcov," argumentoval Szijjártó.

 

"Mnohokrát sme počuli Bellovej prednášky na univerzitách, v ktorých prezentovala americké postoje, tie neobsahujú žiadne nové prvky," píše sa vo vyhlásení maďarského ministra, ktorý zdôraznil, že o týchto otázkach Maďarsko rokuje s Európskou úniou. "Dokonca mnohé sme už prediskutovali a aj uzavreli," zdôraznil Szijjártó.

 

Veľvyslankyňa ďalej kritizovala dohodu Maďarska s Ruskom o dostavbe atómovej elektrárne v Paksi, ktorá by podľa jej vyjadrenia nemala byť utajovaná, ako aj korupciu v Maďarsku. Kriticky sa vyjadrila tiež k postoju maďarskej vlády k občianskym organizáciám, k otázke nezávislosti justície a slobody médií. Podľa jej názoru Maďarsko v týchto oblastiach urobilo v uplynulých rokoch kroky späť v porovnaní s predchádzajúcim obdobím.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies