Maďarský minister vnútra vyjadril spokojnosť s ochranou južných hraníc

NETKY.SK • 18 Január 2017, 18:51 • 2 min
Maďarský minister vnútra vyjadril spokojnosť s ochranou južných hraníc

BUDAPEŠŤ - Maďarský minister vnútra Sándor Pintér dnes počas návštevy juhomaďarského Segedína hodnotil úroveň ochrany hraníc so Srbskom. Maďarsku sa podľa jeho slov podarilo zaistiť personálne a technické podmienky riešenia migračnej krízy.

slovakia

left justify in out

Pintér vyjadril nádej, že ak by aj opäť vzrástol migračný tlak, príslušníci polície slúžiaci na hraniciach by za pomoci novej techniky dokázali plniť svoje úlohy rovnako účinne ako doposiaľ, informovala agentúra MTI.

 

Stav hraničných zábran vybudovaný na tomto úseku hraníc je podľa Pintéra dobrý. "Na hranice sme inštalovali klasické i termovízne kamery, ktorými dokážeme pozorovať dianie v smere od Srbska. Samostatne tieto systémy už fungujú, ale k ich zosúladeniu musíme ešte vyvinúť isté úsilie," dodal minister.

 

Vláda podľa jeho slov rozhodla, že žiadatelia o azyl, ktorých žiadosti budú odmietnuté, sa nebudú môcť voľne pohybovať na maďarskom území. "V súčasnosti pracujeme na príslušnom právnom rámci," povedal Pintér.

 

Srbsko-maďarský úsek hraníc, kde stojí od jesene 2015 plot v dĺžke 175 kilometrov, stráži vyše 10.000 príslušníkov polície a armády.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies