Maďarský minister vnútra vyhlásil zvýšenú protiteroristickú pohotovosť

NETKY.SK • 17 Január 2015, 09:46 • 2 min
Maďarský minister vnútra vyhlásil zvýšenú protiteroristickú pohotovosť

BUDAPEŠŤ - Maďarský minister vnútra Sándor Pintér dnes v Budapešti nariadil sprísnenie protiteroristickej pohotovosti. Súčasne však zdôraznil, že teroristická hrozba v Maďarsku nestúpla, informovala tlačová agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva vnútra v Maďarsku najnižší stupeň protiteroristickej pohotovosti označujú A, teraz vyhlásili stupeň B, po ktorom nasleduje C a najvyšší stupeň je D. Pohotovosť stupňa B vyhlasujú v prípade, ak v ktorejkoľvek členskej krajine Európskej únie, NATO, prípadne v niektorej zo susedných krajín dôjde k teroristickému činu a jeho vplyvy sú pre Maďarsko nevypočítateľné, pričom vyšší stupeň varovania nie je opodstatnený.
      

Centrum boja proti terorizmu (TEK) priebežne vyhodnocuje udalosti uplynulých dní v Európe a analyzuje situáciu Maďarska z pohľadu teroristickej hrozby. TEK podľa rezortu vnútra nedisponuje informáciami, ktoré by naznačovali, že by teroristická hrozba v Maďarsku stúpla.
      

MTI pripomína, že vo štvrtok večer na viacerých miestach Belgicka polícia zasiahla proti osobám podozrivým z terorizmu, dvaja ľudia pri akcii zomreli a jeden sa zranil. Podľa belgických úradov podozriví plánovali útoky na ciele v Bruseli podobné útokom v Paríži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies