Maďarský minister vnútra navrhol skrátenie procesu udeľovania štatútu utečenca

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 18:38 • 2 min
Maďarský minister vnútra navrhol skrátenie procesu udeľovania štatútu utečenca

BUDAPEŠŤ - Návrh na skrátenie procesu udeľovania štatútu utečenca predložil dnes maďarskému parlamentu minister vnútra Sándor Pintér, ktorý podľa agentúry MTI zdôvodnil tento krok nutnosťou účinnejšieho potláčania ilegálnej migrácie.

slovakia

left justify in out

Novela zákona o utečeneckom štatúte a o vstupe a pobyte občanov tretích krajín obsahuje úpravy, ktoré pri danom migračnom tlaku umožnia účinnejšie a rýchlejšie vykonanie procesu udeľovania štatútu utečenca v rámcoch Európskej únie.
     

Podľa Pintéra Maďarsko v súčasnosti čelí najväčšiemu migračnému tlaku vo svojej histórii, pričom inštitucionálny systém je preťažený na 130 percent. Radikálny nárast počtu žiadateľov o azyl si vyžiadal posilnenie kontroly vonkajšej schengenskej hranice a rozšírenie strážených ubytovacích kapacít pre žiadateľov o utečenecký štatút.
     

Návrh novely tiež rieši právne otázky výstavby dočasnej zábrany na srbsko-maďarskom hraničnom úseku, ktorá by mala brániť ilegálnemu prekračovaniu zelenej hranice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies