Maďarský minister obrany: Krajinu môže kedykoľvek zasiahnuť teroristický útok

NETKY.SK • 22 September 2016, 20:20 • 2 min
Maďarský minister obrany: Krajinu môže kedykoľvek zasiahnuť teroristický útok

BUDAPEŠŤ - Teroristický útok môže kedykoľvek zasiahnuť aj Maďarsko, preto má zásadný význam októbrové referendum o migračných kvótach EÚ. Vyhlásil to dnes v severomaďarskom meste Eger minister obrany István Simicskó.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI šéf obranného rezortu na tlačovej konferencii zdôraznil, že v Európe sú už mestá, v ktorých tvoria vyše polovicu obyvateľstva prisťahovalci. "Obdobie uplynulého vyše roka jednoznačne preukázalo, že masová migrácia a prisťahovalectvo priamo súvisia s terorizmom, pretože v celej Európe výrazne vzrástla hrozba a nebezpečenstvo terorizmu," dodal Simicskó.

 

Minister poznamenal, že z nedávneho vyjadrenia predsedu Európskeho parlamentu Martina Schulza vysvitlo, že migračné kvóty sa nevzťahujú iba na prerozdelenie takmer poldruha milióna migrantov, ktorí už sú v Európe, ale že horná hranica ich počtu vôbec nie je stanovená. Podľa Simicskóa to vlastne predstavuje akúsi pozvánku pre ďalších Afričanov a Ázijcov, ktorí by sa chceli presídliť do Európy.

 

Referendum s otázkou "Ste za to, aby EÚ mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?" vypísal prezident János Áder na 2. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies