Maďarský Jobbik spúšťa celoštátnu kampaň na zvýšenie platov

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 07:55 • 2 min
Maďarský Jobbik spúšťa celoštátnu kampaň na zvýšenie platov

BUDAPEŠŤ - V uplynulých 13 rokoch neurobila žiadna maďarská vláda nič preto, aby sa mzdy Maďarov priblížili k západoeurópskej úrovni. Konštatoval to dnes v Budapešti predseda opozičnej ultrapravicovej strany Jobbik Gábor Vona v úvode celoštátnej kampane Jobbiku za "mzdovú úniu".

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera alfahír.hu Jobbik bude túto občiansku iniciatívu propagovať v 20 mestách krajiny.

 

Poslanec Jobbiku Márton Gyöngyös podotkol, že Európska komisia má do 20. mája posúdiť túto iniciatívu podporovanú Jobbikom, potom môžu začať zbierať podpisy na podporu "mzdovej únie". Jobbik usporiada v nasledujúcom období aj fóra a odborné konzultácie s odborármi i zamestnávateľmi, dodal opozičný politik.

 

Vona vlani 18. decembra avizoval, že začne bojovať za vyrovnanie miezd v Európe. K tomu, aby sa EK zaoberala touto otázkou, je nutné aspoň v siedmich členských krajinách Európskej únie pozbierať za rok jeden milión podpisov. Vyhlásenie o občianskej iniciatíve dosiahnuť mzdovú úniu podpísali 14. marca v Budapešti zástupcovia Maďarska, Chorvátska, Poľska, Slovenska, Rumunska, Bulharska, Lotyšska Estónska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies