Maďarský expremiér Gyurcsány očakáva v roku 2016 predčasné voľby

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 12:21 • 2 min
Maďarský expremiér Gyurcsány očakáva v roku 2016 predčasné voľby

BUDAPEŠŤ - Bývalý predseda maďarskej vlády Ferenc Gyurcsány sa domnieva, že v roku 2016 sa v Maďarsku buď uskutočnia predčasné voľby, alebo dôjde k výmene premiéra Viktora Orbána.

slovakia

left justify in out

Gyurcsány, ktorý je v súčasnosti predsedom opozičnej Demokratickej koalície, hodnotil politickú situáciu svojej krajiny dnes v komerčnej televízii ATV. Podľa jeho slov ľavica má 1,4 milióna a Fidesz 1,8 milióna priaznivcov. "Absolvoval som už stranícku kampaň, tento rozdiel je možné v priebehu mesiaca zlikvidovať," zdôraznil Gyurcsány. Tiež konštatoval, že Fidesz v terajšom volebnom cykle robí obrovské chyby.

 

Na to, aby bol Fidesz porazený, expremiér vidí serióznu šancu. "Musíme zlepšiť posúdenie ľavice, zvýšiť jej podporu a udržiavať dobré vzájomné vzťahy ľavicových subjektov," dodal.

 

Na otázku redaktorky, že je tu ešte silnejúca ultrapravicová strana Jobbik, Gyurcsány reagoval, že tá má takisto 1,4 milióna prívržencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies