Maďarský expert v súvislosti s migrantmi varuje pred občianskou vojnou v Európe

NETKY.SK • 7 September 2016, 12:00 • 2 min
Maďarský expert v súvislosti s migrantmi varuje pred občianskou vojnou v Európe

BUDAPEŠŤ - Európa musí zabrániť občianskej vojne, povedal dnes v maďarskej verejnoprávnej televízii M1 v súvislosti s migračnou krízou expert na bezpečnostnú politiku László Földi.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI uviedol, že už nie je otázkou, dokedy ešte Európa dokáže prijímať migrantov - pretože ich nedokáže prijímať už poldruha roka. "Časť migrantov prichádza kvôli tomu, aby páchala teroristické činy a aby spôsobila chaos," zdôraznil Földi.

 

Zvyšní migranti podľa jeho vyjadrenia časom prídu na to, že boli oklamaní a že sa dostali do horšej situácie, než keby boli zostali doma.

 

"Začnú byť frustrovaní a môžu sa radikalizovať. Zradikalizovať sa môžu pritom aj Európania - kvôli invázii migrantov a kvôli útokom súvisiacim s nimi. Môže to viesť až k pouličným konfliktom v krajinách, kde je veľké množstvo ilegálnych migrantov," varoval expert.

 

Podľa Földiho o vážnosti situácie svedčí aj skutočnosť, že Nemecko už vyzvalo svoje obyvateľstvo, aby si napríklad urobilo zásoby potravín.

 

"Hranice treba pred masou ilegálnych migrantov uzatvoriť, čo nie je humanitárnou, ale bezpečnostnou záležitosťou," zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona