Maďarský daňový úrad v deň MDŽ oznámil, že bude preverovať predajcov kvetín

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 12:40 • 2 min
Maďarský daňový úrad v deň MDŽ oznámil, že bude preverovať predajcov kvetín

BUDAPEŠŤ - V predaji rezaných kvetín je obrovské riziko zdaňovania, konštatoval dnes maďarský Národný úrad pre dane a clá (NAV), ktorý oznámil, že sa sústredí na kontrolu obchodu s kvetinami. Informovala o tom agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

NAV uviedol, že podľa údajov elektronického systému kontroly cestného prevozu tovaru (EKÁER) vyše 80 % rezaných kvetov predávaných v Maďarsku pochádza z Holandska, pričom 72 % vývozu kvetín z Maďarska putuje do Rakúska. V tomto roku odhalil NAV viaceré rozpory medzi údajmi EKÁER a údajmi uvedenými medzi zasielateľmi, prípadne adresátmi.

 

V jednom prípade napríklad daňoví kontrolóri našli zásielku označenú za tranzitnú, ale bola z kamióna vyložená v Maďarsku. Preto naložili 2,5 tony kvetov späť do vozidla, ktorého nákladový priestor zapečatili a kamión sledovala finančná stráž až dovtedy, kým zásielka neopustila územie Maďarska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies