Maďarský autobus, ktorý havaroval pri Verone, mohol mať vraj ilegálnu nádrž

NETKY.SK • 14 Február 2017, 17:32 • 2 min
Maďarský autobus, ktorý havaroval pri Verone, mohol mať vraj ilegálnu nádrž

VERONA/BUDAPEŠŤ - Maďarský autobus, ktorý 20. januára havaroval pri talianskom meste Verona, mohol mať ilegálnu palivovú nádrž, informoval dnes maďarský spravodajský server origo.hu. Pri nehode a následnom požiari zahynulo 16 ľudí.

slovakia

left justify in out

Ilegálne namontované nádrže sa občas zvyknú montovať do vozidiel kvôli úspore paliva. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie talianskych i maďarských orgánov však nie je možné túto informáciu nateraz potvrdiť ani vyvrátiť.

 

Istý dopravný expert po havárii uviedol, že pri náraze mohla prasknúť palivová nádrž, čo spôsobilo rýchle rozšírenie plameňov. Iný súdny znalec zase označil za nezvyčajné, že plamene tak rýchlo zachvátili predok vozidla. Podľa servera origo.hu sa tak môže stať v prípade, ak bola do autobusu načierno namontovaná dodatočná nádrž.

 

Origo.hu zistil, že ani v zahraničí nie je výnimočná prax, že prevádzkovatelia rozširujú kapacitu nádrží vozidiel. Maďarská spoločnosť, ktorá prevádzkovala havarovaný autobus Setra S 317 GT-HD, však o takýto zásah do konštrukcie vozidla oficiálne nepožiadala.

 

Riaditeľ dopravnej spoločnosti Tibor Czakó sa odmietol k tejto otázke vyjadriť s vysvetlením, že v pondelok pochovali jedného šoféra spoločnosti, pričom druhý vodič je ťažko zranený a ešte stále bojuje o život.

 

K hypotéze o ilegálnej nádrži sa bezprostredne nevyjadrila ani polícia s odvolaním sa na pokračujúce vyšetrovanie.

 

Autobus so študentmi gymnázia, ktorí sa vracali z lyžiarskeho zájazdu vo Francúzsku, havaroval z doposiaľ neznámych príčin 20. januára pred polnocou na diaľnici A4 pri talianskom meste Verona. Vozidlo po náraze do mostového piliera zhorelo do tla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies