Maďarský analytik: EÚ nenadviazala kontakt so štábom Trumpa, Rusko áno

NETKY.SK • 14 November 2016, 12:39 • 2 min
Maďarský analytik: EÚ nenadviazala kontakt so štábom Trumpa, Rusko áno

BUDAPEŠŤ - Bolo chybou, že v kampani amerických prezidentských volieb Európska únia nenadviazala kontakt so štábom Donalda Trumpa, povedal dnes v Budapešti maďarský analytik pre bezpečnostnú politiku György Nógrádi.

slovakia

left justify in out

V relácii verejnoprávnej televízie M1 expert uviedol, že európska elita si bola istá víťazstvom kandidátky demokratov Hillary Clintonovej a pripravovala sa na takýto vývoj. Po tom, čo sa tak nestalo, sa začalo v európskych kruhoch "lamentovať".

 

"Počas americkej prezidentskej kampane Rusko udržiavalo styky so štábmi oboch kandidátov, avšak Európa nenadviazala vzťah so štábom víťaza volieb. Európski lídri sa obávajú prezidenta Spojených štátov, avšak nie je v tom úplná zhoda," konštatoval Nógrádi a pripomenul, že britský, francúzsky a maďarský minister zahraničných vecí sa nezúčastnili európskej schôdzky zvolanej po zvolení Trumpa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies