Maďarský analytik: Čoraz viac krajín EÚ nasleduje migračnú politiku Maďarska

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 13:04 • 2 min
Maďarský analytik: Čoraz viac krajín EÚ nasleduje migračnú politiku Maďarska

BUDAPEŠŤ - Čoraz viac členských krajín Európskej únie nasleduje príklad migračnej politiky Maďarska, teraz tak začalo robiť napríklad Taliansko. Povedal to v stredu vedúci analytik maďarského inštitútu Századvég Alapítvány István Pócza, ktorý však ďalšie krajiny nemenoval.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI analytik inštitútu, ktorý je blízky vláde, vo vysielaní verejnoprávnej televíznej stanice M1 podotkol, že nový taliansky minister vnútra Matteo Salvini hovoril o snahe vyhosťovať podstatne vyššie počty ilegálnych prisťahovalcov, ako tomu bolo doteraz.

 

"Taliansko sa týmto krokom snaží posilniť svoju suverenitu voči bruselskej byrokracii. Členským krajinám Únie totiž čoraz viac prekáža, že Brusel im chce nanútiť svoju vôľu," myslí si Pócza.

 

Analytik tvrdil, že "už aj vodcovia EÚ dospeli k poznaniu, že dublinský systém upravujúci prisťahovalectvo je mŕtvy", čo označil za veľký výsledok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies