Maďarskú kameramanku, ktorá kopala do migrantov, obvinili z výtržníctva

NETKY.SK • 7 September 2016, 15:33 • 2 min
Maďarskú kameramanku, ktorá kopala do migrantov, obvinili z výtržníctva

BUDAPEŠŤ - Obvinenie z trestného činu výtržníctva vzniesla prokuratúra Čongrádskej župy v Maďarsku voči bývalej kameramanke súkromnej maďarskej televízie N1TV P. L., ktorá v juhomaďarskej obci Röszke vlani kopala do migrantov a podrazila nohy Sýrčanovi Usámovi Abdalovi Muhsínovi s dieťaťom na rukách. Agentúru MTI o tom dnes informoval hovorca prokuratúry Ferenc Szanka.

slovakia

left justify in out

Podľa spisu obžaloby násilné konanie kameramanky síce nespôsobilo poranenia, ale vyvolalo pohoršenie prítomných. Vyšetrovanie prípadu, ktoré sa konalo pod sprísneným dohľadom prokurátora, nezistilo spáchanie ďalších trestných činov, uviedol hovorca.

 

"Na základe predložených dôkazov bolo konštatované, že konanie páchateľky neviedlo k vážnejším poraneniam. Neobjavili sa ani skutočnosti, ktoré by svedčili o tom, že jej čin bol motivovaný tým, že išlo o migrantov," dodal Szanka.

 

Sýrčan spolu s dieťaťom pri incidente 8. septembra spadol na zem na poli pri srbských hraniciach, na ktorom utekali migranti pred maďarskými policajtmi. Videozáznamy kauzy vyvolali pobúrenie na celom svete.

 

Z Maďarska sa Muhsín dostal do Nemecka, kde médiá zistili, že v Sýrii bol futbalovým trénerom. Táto informácia inšpirovala španielsku futbalovú školu k tomu, že Sýrčanovi dala ponuku vybudovať si nový život.

 

Kameramanka sa pôvodne opakovane ospravedlnila za to, že kopala do utekajúcich migrantov a podrážala im nohy. Jej prvé vyhlásenie viacerí kritizovali s tým, že sa v ňom vlastne priamo neospravedlnila. Po zverejnení záberov prišla v televíznej stanici N1TV okamžite o miesto. Uviedla, že jej odvtedy viackrát pohrozili smrťou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies