Maďarsko zruší na hranici so Slovinskom dočasne zavedené kontroly

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:04 • 2 min
Maďarsko zruší na hranici so Slovinskom dočasne zavedené kontroly

BUDAPEŠŤ - Kontroly na maďarsko-slovinskej hranici, ktoré maďarská vláda dočasne zaviedla v októbri, budú od štvrtka 3. decembra zrušené, informovala agentúra MTI s odvolaním sa na rozhodnutie zverejnené dnes v maďarskom vestníku.

slovakia

left justify in out

MTI pripomína, že maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó 17. októbra oznámil, že Maďarsko dočasne obnovuje kontroly na hranici so Slovinskom. Podľa šéfa diplomacie bola dôvodom takéhoto kroku informácia, že ilegálnych migrantov, ktorí sa po zatvorení chorvátsko-maďarskej hranice nedostali do Maďarska, začali zvážať k maďarsko-slovinskej hranici.

 

"Ide o opatrenie v rámcoch daných schengenskou dohodou," zdôraznil vtedy Szijjártó s poznámkou, že kontroly budú zachované až dovtedy, kým si to bude situácia vyžadovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies