Maďarsko zníži od budúceho roka firemnú daň na 9 %

NETKY.SK • 18 November 2016, 09:08 • 2 min
Maďarsko zníži od budúceho roka firemnú daň na 9 %

BUDAPEŠŤ - Maďarsko zavedie od budúceho roka jednotnú firemnú daň vo výške 9 %. Povedal to dnes maďarský premiér Viktor Orbán. Daň zo ziskov firiem sa tak v Maďarsku dostane na najnižšiu úroveň v Európskej únii. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa Orbána je tento krok súčasťou vládneho úsilia zvýšiť konkurencieschopnosť. V súčasnosti platia v Maďarsku dve firemné dane - 10 % pre podniky s ročným ziskom do 500 miliónov forintov (1,6 milióna eur) a 19 % pre podniky so ziskom nad 500 miliónov forintov.

 

Maďarský minister hospodárstva Mihály Varga uviedol, že nová sadzba zníži daňové príjmy na budúci rok približne o 145 miliárd forintov. Inú daň, ktorá by tento schodok vykryla, však vláda neoznámila.

 

Podľa opozičnej strany Politika môže byť iná sa však týmto krokom stane z Maďarska "daňový raj". Podľa poradenskej spoločnosti KPMG priemerná sadzba firemnej dane v Európskej únii dosiahla tento rok tesne nad 22 %.

 

(1 EUR = 310,59 HUF)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona