Maďarsko zasiahlo zmetrasenie, pocítili ho aj na juhu Slovenska

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 09:22 • 2 min
Maďarsko zasiahlo zmetrasenie, pocítili ho aj na juhu Slovenska

BRATISLAVA - Otrasy zo zemetrasenia v Maďarsku pocítili v stredu (5.6.) večer aj obyvatelia južného Slovenska. Ako ďalej informuje web Národnej siete seizmických staníc, k zemetraseniu s predbežnou magnitúdou 4,2 došlo o 20.45 h.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia bolo neďaleko maďarskej obce Érsekvadkert. Geofyzikálny ústav Slovenskej akadémie vied v Bratislave teraz bude analyzovať záznamy seizmických staníc, ako aj údaje o pozorovaných účinkoch zemetrasenia. Ľudí, ktorí jeho účinky pocítili, prosí preto o vyplnenie dotazníkov.

Podľa webu tvnoviny.sk, ktorý na zemetrasenie upozornil ako prvý, ho pocítili ľudia napríklad vo Veľkom Krtíši, Veľkej nad Ipľom, Dudinciach, Želiezovciach, v Krupine i obciach Úľany nad Žitavou, Sklabiňa, Čebovce a Opatovská Nová Ves. Záchvevy zeme údajne zaznamenali aj obyvatelia Banskej Bystrice.

Zemetrasenie pravdepodobne nepoškodilo hrádze na Dunaji. Vyhlásila to dnes hovorkyňamaďarských vodohospodárov Gabriella Siklósiová.

Experti podľa jej slov okamžite začali preverovať podunajské hrádze. Epicentrum zemetrasenia ležalo pri Érsekvadkerte, 90 kilometrov severne od Budapešti nad Dunajským oblúkom.

Kulminácia Dunaja sa očakáva na hornom toku jeho maďarského úseku počas nadchádzajúceho víkendu, Budapešť zasiahne záplavová vlna v pondelok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies