Maďarsko zasiahlo slabé zmetrasenie, cítili ho aj na juhu Slovenska

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 15:02 • 2 min
Maďarsko zasiahlo slabé zmetrasenie, cítili ho aj na juhu Slovenska

VEĽKÝ KRTÍŠ - Aj obyvatelia niektorých miest a obcí na juhu stredného Slovenska pocítili v utorok 2. júla, krátko po 21:00 hod. otrasy zemetrasenia, ktoré malo epicentrum neďaleko maďarskej obce Érsekvadkert.

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie bolo zaznamenané seizmickými stanicami slovenskej Národnej siete seizmických staníc a Lokálnej seizmickej siete východné Slovensko.

Ako pre TASR uviedla vedúca Oddelenia seizmológie Geofyzikálneho ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV) Miriam Kristeková, k zemetraseniu s lokálnym magnitúdom 3,3 došlo pri maďarskej obci o 21:07 hod. "Po tomto zemetrasení došlo o 21:47 hod. v tejto oblasti k ďalšiemu slabšiemu zemetraseniu, dotrasu, s magnitúdom 2,1," dodala.

Geofyzikálny ústav SAV v Bratislave preto vyzýva všetkých obyvateľov, ktorí pocítili alebo pozorovali účinky tohto zemetrasenia, aby vyplnili makroseizmický dotazník na webovej stránke www.zemetrasenie.sk. Občania, ktorí nemajú prístup na internet môžu svoje poznatky ohlásiť v pracovných dňoch telefonicky na čísla 02/ 5477 5280 alebo 02/ 5941 0611, alebo písomne na adresu Geofyzikálneho ústavu SAV, Dúbravská cesta 9, 845 28 Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies