Maďarsko zasiahli silné búrky: Padajúce konáre zranili niekoľkých ľudí

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 10:54 • 2 min
Maďarsko zasiahli silné búrky: Padajúce konáre zranili niekoľkých ľudí

BUDAPEŠŤ - Búrky v pondelok večer spôsobili v Maďarsku materiálne škody a v kempingu v meste Siófok utrpelo päť ľudí zranenie po tom, čo na nich spadol vyvrátený strom.

slovakia

left justify in out

Na pomoc volali hasičov v krajine vo vyše 200 prípadoch - najviac v Šomodskej, Fejérskej a Peštianskej župe, ale aj v samotnom hlavnom meste Budapešť.

 

Na viacerých miestach požiarnici odstraňovali následky búrok ešte aj dnes predpoludním. Vo Fejérskej župe narazil do vyvráteného stromu autobus. Nehoda sa zaobišla bez zranení.

 

Na južne železničnej trati jazera Balaton i na tamojších cestách spôsobili popadané konáre a vyvrátené stromy meškania vlakov. V Šomodskej a Fejérskej župe bola v niekoľkých obciach prerušená dodávka elektriny.

 

Podľa riaditeľstva úradu ochrany proti katastrofám Šomodskej župy v Siófoku víchrica lámala konáre a vyvracala stromy, ktoré spôsobili problémy aj pri záchrane zranených. Štyroch museli hospitalizovať, piaty sa zranil iba ľahšie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies