Maďarsko začne vyrábať zbrane pre pechotu, ktoré bude dodávať aj českej armáde

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 16:05 • 2 min
Maďarsko začne vyrábať zbrane pre pechotu, ktoré bude dodávať aj českej armáde

BUDAPEŠŤ - Maďarská zbrojovka začne vyrábať ručné zbrane pre pechotu, ktoré bude dodávať aj českým ozbrojeným silám, oznámil v stredu v Budapešti maďarský minister obrany István Simicskó spolu s českou ministerkou obrany v demisii Karlou Šlechtovou.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI licenčnú dohodu, na základe ktorej sa zbrane budú vyrábať, podpísali generálny riaditeľ spoločnosti Česká Zbrojovka Export David Höfer a generálny riaditeľ maďarskej spoločnosti HM ARZENÁL Zrt. Roland Kránicz.

 

Simicskó spresnil, že v prvej etape v Maďarsku budú zbrane iba montovať. Od januára 2019 však už nabehne celá výroba zbraní, čím vznikne takmer 200 nových pracovných miest. Minister zdôraznil, že týmto významným krokom sa vlastne obnoví maďarský zbrojársky priemysel.

 

Šlechtová podotkla, že Česká republika podporuje každý druh spolupráce s Maďarskom v oblasti zbrojárskeho priemyslu. Desaťročná dohoda, ktorú podpísala so Simicskóom, sa týka 200 000 strelných zbraní v hodnote 100 miliónov eur. "Z týchto zbraní dostane aj česká armáda," uzavrela šéfka rezortu obrany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies