Maďarsko začalo s deportáciou ilegálnych migrantov, do Srbska chce vrátiť 17-tisíc osôb

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 18:57 • 2 min
Maďarsko začalo s deportáciou ilegálnych migrantov, do Srbska chce vrátiť 17-tisíc osôb

BUDAPEŠŤ - Maďarsko začalo v noci nadnes s odsunom ilegálnych migrantov späť do Srbska. Informovala o tom belehradská rozhlasová a televízna stanica B92.

slovakia

left justify in out

Podľa nej nedochádza k vyhosťovaniu cez riadne hraničné priechody, ale cez provizórne priechody vo vlani zriadenom hraničnom plote. Stanica B92 neuspela u maďarských orgánov so žiadosťou o povolenie nakrúcať túto operáciu.

 

V priebehu uplynulej noci sa spomínaným spôsobom presunulo z Maďarska do Srbska 190 nelegálnych migrantov. Budapešť chce údajne týmto spôsobom deportovať okolo 17.000 migrantov.

Srbský premiér Aleksandar Vučič v reakcii na tieto mediálne správy zdôraznil, že jeho krajina nezmení utečeneckú politiku.

 

Na srbskej strane hraničného priechodu Horgoš-Röszke čakalo aj dnes asi 500 ľudí na legálne prekročenie srbsko-maďarských hraníc. Maďarsko však denne vpúšťa na svoje územie iba 30 utečencov, informovala agentúra APA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies