Maďarsko vyzýva na posilnenie rodiny, nie migrácie

NETKY.SK • 22 December 2017, 16:12 • 2 min
Maďarsko vyzýva na posilnenie rodiny, nie migrácie

Maďarsko je odhodlané vyriešiť demografické problémy posilnením rodiny namiesto podpory a organizácie migrácie. Vo štvrtok to vyhlásila šéfka parlamentnej komisie pre rodinu na stretnutí rodinných komisií Višegrádskej štvorky.

slovakia

left justify in out

Každá krajina si musí nájsť svoju vlastnú odpoveď na demografickú hrozbu, povedala Gabriella Selmeczi z vládnej strany Fidesz, píše server Stredoevropan.cz. Je prijateľné, ak sa iné krajiny snažia pokles populácie riešiť migrantami, ale Maďarsko sa k takejto voľbe nepotrebuje prikláňať, pretože má úspešnú rodinnú politiku podporovanú pracujúcou spoločnosťou.

 

Selmeczi povedala, že premiér Orbán vyhlásil nedávno rok 2018 rokom rodiny a že sú pripravené ďalšie opatrenia, ako ľudí povzbudiť, aby mali viac detí. Manželstvo založené na vzťahu muža a ženy potrebuje ochranu, pretože je stavebným kameňom spoločnosti a základom pre udržateľnú budúcnosť, povedala. 

 

Maďarsku sa za posledných sedem rokov podarilo zvýšiť pôrodnosť o 20 percent na 1,49 (počet narodených detí na jednen pár) s cieľom dosiahnuť 2,1. Maďarsko tiež dáva 4,8 percent svojho HDP na podporu rodiny, čo je najviac v Európe.

 

Po stretnutí komisia vypracovala spoločné vyhlásenie, v ktorom sa zhodli na potrebe posilniť rodinnú politiku EÚ. "Brusel presadzuje politiku, ktorá nie je priateľská k rodinám," povedala Selmeci. Delegáti sa podľa nej tiež zhodli aj na tom, že sú len "biologické pohlavia" a dodala, že "delegácie odmietli ideu sociálnych pohlaví".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies