Maďarsko vypravilo policajtov do Macedónska na stráženie hraníc s Gréckom

NETKY.SK • 9 Január 2017, 16:10 • 2 min
Maďarsko vypravilo policajtov do Macedónska na stráženie hraníc s Gréckom

BUDAPEŠŤ - Už deviatu skupinu maďarských policajtov vypravili dnes z Budapešti do Macedónska, kde bude v rámci pomoci pri potláčaní ilegálnej migrácie strážiť hranice s Gréckom, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Maďarsko bude do konca tohto roka posielať do Macedónska policajné jednotky každý mesiac. Zástupca šéfa maďarskej polície Zsolt Halmosi na rozlúčke so skupinou 25 policajtov povedal, že ich úlohou bude pomáhať macedónskym policajtom pri ochrane hraníc. Majú tiež pomáhať pri zadržaní ilegálnych migrantov, ktorí vstúpia na územie Macedónska, ako aj prevádzačov.

 

Zástupca pripomenul, že vlani na západobalkánskej migračnej trase slúžilo v zahraničí 385 maďarských policajtov. Okrem Macedónska boli nasadení aj v Srbsku, Slovinsku, ale aj v misiách Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex) vo vyše desiatich členských krajinách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies