Maďarsko vyhlásilo varovanie III. stupňa pred búrkami pre šesť žúp a Budapešť

NETKY.SK • 21 Október 2014, 20:12 • 2 min
Maďarsko vyhlásilo varovanie III. stupňa pred búrkami pre šesť žúp a Budapešť

BUDAPEŠŤ - Celoštátna meteorologická služba v Budapešti vydala dnes pre šesť žúp krajiny a hlavné mesto Budapešť varovanie tretieho stupňa v súvislosti s očakávaným príchodom studeného frontu sprevádzaného prudkým nárazovým vetrom presahujúcim rýchlosť 100 kilometrov za hodinu a intenzívnymi zrážkami.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla tlačová agentúra MTI.
     

Vážne varovanie sa týka popri metropole krajiny aj Rábsko-mošonsko-šopronskej, Komárňansko-ostrihomskej, Šomodskej, Stoličnobelehradskej, Vesprémskej a Peštianskej župy, teda viacerých regiónov nachádzajúcich sa v prihraničí so Slovenskom.
     

Práve v týchto župách môžu nárazy vetra dosiahnuť aj rýchlosť 110 kilometrov za hodinu.
     

Pre Baranskú, Bačsko-malokumánsku, Novohradskú, Tolniansku, Vašsku a Zaliansku župu platí varovanie druhého stupňa, pre zvyšok maďarského územia varovanie prvého stupňa.
     

Po prechode cez centrálnu časť krajiny vietor podľa prognózy meteorológov výrazne oslabne, takže vo východnej časti Maďarska sa už špičkové hodnoty jeho rýchlosti neočakávajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies