Maďarsko varuje pred zdravotnými rizikami, väčšina utečencov nie je očkovaná

NETKY.SK • 12 November 2015, 11:13 • 2 min
Maďarsko varuje pred zdravotnými rizikami, väčšina utečencov nie je očkovaná

BUDAPEŠŤ - Systém kvót na rozdelenie migrantov skrýva v sebe podobné epidemiologické riziká ako samotná migračná vlna, vyhlásil dnes v rozhovore pre maďarskú verejnoprávnu televíznu stanicu M1 zástupca štátneho tajomníka rezortu ľudských zdrojov Attila Beneda.

slovakia

left justify in out

"Po uzatvorení zelenej hranice síce epidemiologická hrozba klesla, avšak aj presídlenie ľudí z odlišnej kultúry nesie v sebe riziko zo zdravotného hľadiska," povedal Beneda, podľa ktorého títo cudzinci majú inú vnútornú baktériovú flóru, nie je pre nich prirodzená preventívna prehliadka, ale ani očkovanie. Ďalším problémom je, že v Afganistane a Pakistane je stále vysoký výskyt nákazlivej detskej obrny, dodal predstaviteľ rezortu. Maďarsko na ošetrenie utečencov minulo 350 miliónov forintov (1,12 milióna eur), pričom podľa Benedu maďarskí zdravotníci pri riešení problémov migračnej krízy obstáli veľmi dobre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies