Maďarsko-srbský hraničný priechod Röszke po incidente s migrantmi opäť otvorili

NETKY.SK • 22 Október 2015, 14:07 • 2 min
Maďarsko-srbský hraničný priechod Röszke po incidente s migrantmi opäť otvorili

BUDAPEŠŤ - Minister vnútra Maďarska Sándor Pintér a jeho srbský rezortný partner Nebojša Štefanovič dnes znovuotvorili maďarsko-srbský hraničný priechod Röszke-Horgoš 2. Priechod zatvorili po incidente medzi migrantmi a maďarskou políciou zo 16. septembra, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Maďarské ministerstvo vnútra v stredu zrušilo nariadenie o zatvorení hraničného priechodu, ktoré platilo od 18. októbra. Minister Pintér dnes povedal, že 16. septembra sa pokúsili migranti zhromaždení na srbskej strane hranice ilegálne vstúpiť na maďarské územie, čomu sa podarilo spoločnými silami zabrániť. Na hraničnom priechode vznikli následkom výtržností migrantov materiálne škody, ktoré už medzitým odstránili. Pintér zdôraznil, že po opätovnom otvorení Röszke-Horgoš 2 už fungujú všetky cestné hraničné prepojenia medzi Maďarskom a Srbskom.

 

Röszke-Horgoš 2 je pôvodným priechodom na štátnej ceste č. 5, využívať ho môžu vozidlá na medzinárodnú prepravu osôb denne v čase od 07.00 h do 19.00 h. Výnimkou sú vozidlá, ktoré majú zákaz jazdiť na diaľniciach, a počas augusta tento priechod nemôžu používať ani autobusy. Hneď vedľa je nový diaľničný priechod. Medzi Maďarskom a Srbskom fungujú tri cestné hraničné priechody bez obmedzenia a štyri s obmedzením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona