Maďarsko sa pre informácie o možnej teroristickej hrozbe obráti na CIA

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 18:59 • 2 min
Maďarsko sa pre informácie o možnej teroristickej hrozbe obráti na CIA

BUDAPEŠŤ - Maďarská vláda sa obráti na americkú Ústrednú spravodajskú službu (CIA) so žiadosťou o poskytnutie informácií po tom, čo poľské médiá uviedli, že tento orgán medzi možnými cieľmi teroristických útokov menoval Varšavu, Berlín a Budapešť.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI to dnes v Budapešti uviedol poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

 

Poradca reagoval na správu poľského denníka Rzeczpospolita z neoficiálnych zdrojov o tom, že CIA informovala poľskú spravodajskú službu ABW o možných "paralelných útokoch teroristov na organizovaných masových podujatiach" v uvedených mestách.

 

"Maďarská vláda sa o tejto hrozbe dozvedela z poľských médií," povedal Bakondi a dodal, že každú informáciu o možnej hrozbe berie kabinet vážne a nikdy sa nedomnieva, že sa ďalšie teroristické akcie nemôžu stať.

 

Poradca poznamenal, že tieto informácie nie sú dôvodom k zvýšeniu protiteroristickej výstrahy. "Naďalej platí tretí stupeň, ktorý je stredným stupňom varovania," spresnil Bakondi s tým, že v súčasnosti v Maďarsku platí aj krízový stav súvisiaci s migráciou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies