Maďarsko pustilo z Chorvátska 1500 migrantov, odviezli ich k hraniciam Rakúska

NETKY.SK • 18 September 2015, 19:01 • 2 min
Maďarsko pustilo z Chorvátska 1500 migrantov, odviezli ich k hraniciam Rakúska

BUDAPEŠŤ - Maďarsko dnes popoludní otvorilo svoje hranice s Chorvátskom a na svoje územie vpustilo asi 1500 utečencov. Informovala o tom agentúra MTI, podľa ktorej následne nastúpili do 21 autobusov a tie sa vydali k rakúskym hraniciam.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa veliteľstva maďarskej polície pre agentúru APA uviedla, že migrantov dopravia do registračných miest v obci Vámosszabadi, resp. mestečku Szentgotthárd. Vámosszabadi leží pri Györi neďaleko slovenských hraníc a v jeho blízkosti sa nachádza hraničný priechod Nickelsdorf. Szentgotthárd leží na maďarskej strane hraničného prechodu s Rakúskom Heiligenkreuz im Lafnitztal.

 

Maďarské úrady podľa policajnej hovorkyne dúfajú, že migranti budú pri registrácii spolupracovať. Nie je však vylúčené, že namiesto toho prekročia hranice do Rakúska. Hovorca rakúskeho ministerstva vnútra pre agentúru Reuters uviedol, že Maďarsko s Viedňou nekoordinovalo prevoz stoviek migrantov z hraníc s Chorvátskom do spomínaných dvoch registračných miest.

 

Do maďarskej obce Magyarbóly dorazil medzitým dnes podvečer vlak vezúci viac ako 1000 migrantov, ktorý predtým podľa chorvátskych novín Večernji list odišiel z mesta Beli Manastir. Informoval o tom fotograf agentúry Reuters.

Večernji list tiež informoval, že z Osijeku sa smerom k maďarským hraniciam vydalo ďalších 11 autobusov s migrantmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona