Maďarsko pripravuje novú bezpečnostnú a vojenskú stratégiu

NETKY.SK • 22 September 2016, 14:16 • 2 min
Maďarsko pripravuje novú bezpečnostnú a vojenskú stratégiu

Budapešť 22. septembra (SITA) - V Maďarsku sa začali rokovania o novej národnej bezpečnostnej a vojenskej stratégii. Na schôdzke parlamentného výboru pre bezpečnosť a vnútro v Budapešti to dnes oznámil minister obrany István Simicskó, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

"V uplynulom roku sa bezpečnostná situácia Európy výrazne zmenila," povedal šéf rezortu obrany. Túto zmenu podľa neho spôsobila v prvom rade migračná kríza, ale aj hrozba terorizmu a riziká kyberútokov.


O novej stratégii už rezort obrany rokuje s ministerstvom vnútra i zahraničných vecí. Z rozhovorov vzídu diskusné materiály, ktoré budú predložené na pripomienkovanie príslušnému parlamentnému výboru.


Simicskó zdôraznil, že príslušníci maďarských ozbrojených síl - aj za zmenených podmienok - doposiaľ obstáli so cťou doma i v rámci zahraničných misií. Minister pripomenul, že maďarskí vojaci slúžia aj na hraniciach Maďarska a k riešeniu migračnej krízy prispievajú aj vojenskou a humanitárnou pomocou v krízových oblastiach.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies