Maďarsko pozastavilo tok plynu na Ukrajinu

NETKY.SK • 26 September 2014, 08:13 • 2 min
Maďarsko pozastavilo tok plynu na Ukrajinu

BUDAPEŠŤ - Maďarsko pozastavilo dodávky plynu na Ukrajinu. Plyn na Ukrajinu z Maďarska neprichádza od štvrtka 16:00 GMT.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú očakávania výrazného nárastu dodávok plynu v opačnom smere. Informoval o tom maďarský prevádzkovateľ plynovodov, spoločnosť FGSZ. Táto firma vo svojom stanovisku uviedla, že od 26. septembra výrazne stúpne dopyt po importe plynu.

 

"V záujme udržania bezpečnosti a rovnováhy systému sa plynový uzol (na hranici Maďarska a Ukrajiny) musí prepnúť spôsobom, že všetky plynovody v sieti budú vhodné na dodávky v smere do Maďarska," uviedla FGSZ. Maďarsko zastavuje dodávky na Ukrajinu na neurčito. Firma FGSZ uviedla, že Maďarsko má kapacity na to, aby ročne na Ukrajinu poslalo 6 mld. metrov kubických plynu, pričom je to otázka technických a obchodných podmienok a nie garantovaná kapacita.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies