Maďarsko postaví na vietnamskej Červenej rieke čističku

NETKY.SK • 27 November 2014, 10:05 • 2 min
Maďarsko postaví na vietnamskej Červenej rieke čističku

HANOJ - K začatiu výstavby čističky odpadových vôd na vietnamskej Červenej rieke (Hong Ha) s maďarskou pomocou chýba už len niekoľko technických detailov, vyhlásil dnes v Hanoji maďarský prezident János Áder po schôdzke s vietnamským prezidentom Truong Tan Sangom. Informovala o tom agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa Ádera od vlaňajšej budapeštianskej návštevy hlavy štátu Vietnamu sa maďarsko-vietnamské vzťahy úspešne rozvíjali: výmena tovaru stúpla o 60 percent a začali sa realizovať viaceré úspešné projekty.

 

Prezidenti sa vlani dohodli na tom, že do výstavby čističky odpadových vôd na Červenej rieke zapoja maďarskú spoločnosť Vodárne hlavného mesta (Fövárosi Vízmüvek). Maďarská vláda odvtedy prijala rozhodnutie, že projekt bude financovať v rámci viazanej úverovej pomoci, povedal Áder, ktorý s delegáciou dnes začal týždňovú návštevu Vietnamu.

 

V prítomnosti hláv štátov podpísali viaceré hospodárske a kultúrne dohody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies