Maďarsko odstúpi od kandidatúry na olympijské hry 2024

NETKY.SK • 23 Február 2017, 06:30 • 2 min
Maďarsko odstúpi od kandidatúry na olympijské hry 2024

BUDAPEŠŤ - Maďarsko odstúpi od kandidatúry na usporiadanie olympijských hier v roku 2024, informovala dnes večer verejnoprávna televízna stanica M1.

slovakia

left justify in out

Na schôdzke premiéra Viktora Orbána s predsedom Maďarského olympijského výboru (MOB) Zsoltom Borkaim a starostom Budapešti Istvánom Tarlósom podľa televízie rozhodli, že Maďarsko odstúpi od kandidatúry, pretože pre krajinu by uchádzanie sa o možnosť usporiadania hier bola veľkou stratou prestíže.

 

Rokujúce strany sa zhodli v tom, že sa Maďarsko nemôže zúčastniť na súťaži, v ktorej je odsúdené na porážku. Jediným možným zodpovedným riešením je preto vzdanie sa kandidatúry.

 

Odporcovia kandidatúry na usporiadanie OH 2024 zorganizovali petíciu a získali potrebné množstvo podpisov na vypísanie referenda. "Ak sa ukáže, že sa dostatok obyvateľov mesta vysloví za referendum, budeme vážne uvažovať o stiahnutí kandidatúry," reagoval 17. januára starosta Tarlós.

 

Orbán na propagáciu kandidatúry Budapešti využil aj návštevu vlaňajších olympijských hier v Riu de Janeiro. "Budapešť je vhodné mesto na takéto podujatie. Fanúšikovia tu vďaka efektívnemu rozvoju nájdu moderné prostredie 21. storočia," povedal v Riu Orbán.

 

V hre o OH 2024 tak zostávajú Los Angeles a Paríž. O tom, ktoré mesto napokon usporiada vrcholné podujatie, rozhodne Medzinárodný olympijský výbor v septembri 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona