Maďarsko odovzdá Británii dvoch zadržaných, ktorí podporovali terorizmus

NETKY.SK • 26 November 2015, 13:36 • 2 min
Maďarsko odovzdá Británii dvoch zadržaných, ktorí podporovali terorizmus

BUDAPEŠŤ - Maďarské Centrum boja proti terorizmu (TEK) odovzdá dnes na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta britským orgánom dvoch občanov Spojeného kráľovstva, ktorí už dávnejšie podporovali terorizmus a mali zákaz vycestovať zo svojej vlasti. Informoval o tom dnes denník Magyar Idök.

slovakia

left justify in out

Maďarskí policajti ich zadržali 14. novembra na hraničnom priechode Lökösháza v Békešskej župe v medzinárodnom vlaku smerujúcom do Bukurešti.

Dvojica bola v jednom prípade za financovanie teroristického činu odsúdená vo svojej vlasti na poldruha roka väzenia, v druhom prípade si odsedela tri a pol roka. Na slobodu sa dostali v roku 2009 a v zmysle rozsudku nasledujúcich desať rokov mohli opustiť Anglicko iba s povolením úradov, uviedla maďarská polícia.

 

Muži cestovali z Budapešti do Rumunska medzinárodným rýchlikom Ister, pričom nemali potrebné doklady na pobyt v Maďarsku a nedokázali potvrdiť ani svoje občianstvo. Jeden z nich mal len britské vodičské oprávnenie a druhý policajtom pri kontrole odovzdal Korán.

 

Polícia 44-ročného Simona K. a 40-ročného Trevora B. zadržala. Európsky zatykač na nich za nepovolené opustenie Veľkej Británie sa podľa agentúry MTI objavil v schengenskom systéme až 17. novembra - tri dni po ich zadržaní v Maďarsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies